12 november 2011

Weer een stapje vooruit in de procedure

We hebben weer een klein stapje vooruit gemaakt in de procedure. Gister hebben we de SOA ontvangen. Nee, geen enge ziekte maar de Statement of Approval. Dit document komt van Justitie en is het bewijs dat we Jari echt mogen adopteren. Met dit briefje moeten we weer een Rondje Den Haag doen om te laten legaliseren en dan kunnen we ook gelijk ons visum gaan aanvragen. Zo langzaam maar zeker komt het steeds dichter bij. Volgens K&T ontvangen we binnenkort ook de factuur van het reisbureau en daar staat een proforma datum op. Dat hoeft nog geen definitieve datum te zijn, maar dan krijgen we ongeveer wel een idee wanneer we mogen afreizen. Spannend.

4 opmerkingen:

 1. Zo gebeurt er dan toch steeds weer wat, want wij kunnen ons voorstellen hoe graag jullie naar Jari willen (zeker als je weer verhalen leest) en dan is het fijn als er schot in de zaak komt. Wij hopen snel te lezen wanneer er een datum bekend is en zullen voor jullie duimen dat dit niet lang meer duurt.
  Liefs Gertie, Jacqueline, Noa en Jade

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker spannend!!! En dat zal het van de week ook zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zaterdag was ie er niet, dinsdag dan??? Anders is mijn voorgevoel een beetje verstoord.....komt dan vast door de spanning!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het zo bizar dat K&T doet alsof ze dat document ineens binnen hebben.
  De Statement of Approval wordt door Justitie al afgegeven voordat je het voorstel krijgt.( kijk maar naar de afgiftedatum)
  Want Justitie moet de match goedkeuren omdat het een adoptie onder het Verdrag betreft.
  Alleen overhandigt de VGH het pas vlak voor afreizen.
  Detail is ook dat K&T de enige VGH is die het dan ook nog laat legaliseren.
  Dat is helemaal niet nodig omdat de autiriteiten elkaar erkend hebben. De LOA wordt immers in China ook niet gelegaliseerd bij onze ambassade voordat hij naar nederland komt. Echt weer iets van K&T om mensen onnodig werk te laten doen ( en onnodig geld te laten uitgeven).
  Sorry voor de negatieve ondertoon in dit bericht maar ik vind het zo sneu voor al die mensen dat K&T dingen laat doen die niet nodig zijn en China is niet het enige land bij hen waar dat bij speelt.

  BeantwoordenVerwijderen