23 november 2010

Oeps, gevallen

Ja, dat was zeker oeps. Vrijdagavond is Jorinde gevallen tijdens het etentje ter gelegenheid van het 50 jarig huwelijk van mijn ouders. Ze kwam huilend naar me toe en het bloed druppelde uit een wondje bij één van de pennen die in haar arm zit. We hebben het wondje dicht kunnen drukken, maar waarschijnlijk is er toch iets van vuiligheid in gekomen. In het weekend is dit gaan ontsteken, haar huidje werd rood en was wat opgezet. In de nachten nadat ze was gevallen, kwam ze ook steeds huilend wakker van de pijn. Reden genoeg om even naar het Sophia te bellen wat we hiermee aan moesten. De arts had ons gezegd dat we bij twijfel altijd mochten bellen, liever 3x voor niets dan 1x te laat.
Op zijn advies hebben we gister gelijk een bezoekje gebracht aan de huisarts om antibiotica te krijgen en vandaag wilde hij haar zien op de poli. Om er zeker van te zijn dat alles nog goed zit, zijn er röntgenfoto's gemaakt van haar arm en gelukkig was alles nog in orde. De verpleegkundigen hebben haar armpje weer goed schoongemaakt, want er zaten korstjes rondom de pennen en dat moest eraf. Jorinde mocht lekker in een bak warm water met haar arm en na 10 minuutjes zag het er weer pikobello uit. De arts was trouwens heel tevreden over het resultaat tot nu toe.
Nu de kuur afmaken en hopen dat het niet nog een keer gebeurt. We waren al gewaarschuwd door de arts dat dit een keer zou gaan gebeuren, maar dat het zó snel zou gebeuren was niet helemaal de bedoeling.
Verder gaat het goed met Jorinde, ze is vrolijk en ondeugend, speelt, klimt en klautert.


En dan onze andere dochter, Jacintha, die had vandaag weer een leuke opmerking: tijdens het eten vertelt ze dat ze huiswerk heeft meegekregen. Ze moet een aantal rekensommen uit haar boek maken en morgen weer meenemen naar school. Ik zeg: nou dat wordt lastig, na het eten moet je douchen en dan is het al bedtijd, dat had je beter wat eerder kunnen zeggen. Ze schrok wel even en zegt: dan krijg ik misschien wel straf omdat ik het niet af heb. En in al haar onschuld: als papa ze nou even maakt als ik slaap, dan zijn de sommen morgen klaar!! Wat is het toch een heerlijk kind.


2 prachtige dochters

1 opmerking:

  1. haha, slim is Jacintha in ieder geval wel...
    We zijn erg benieuwd wie uiteindelijk de sommen gemaakt heeft... heeft ze papa echt zover gekregen....??? hihi.
    Oeps kleine jorinde..... gelukkig is het goed afgelopen. En natuurlijk helemaal fantastisch dat de arsten tot zo ver erg tevreden zijn...

    Groetjes van een kleine bengel uit doesburg...en ouders.
    Ligang, Hansjürgen en Sonja

    BeantwoordenVerwijderen