27 juni 2009

Rondje Den Haag, visum en een prik

Gister zijn we naar Den Haag geweest om onze aangepaste beginseltoestemming te laten legaliseren en ons visum aan te vragen. Gelukkig weten we inmiddels de weg daar in de stad, want het is niet de eerste keer dat we dit rondje moesten maken. De eerste stempel gingen we bij het ministerie van Justitie halen. De ambtenaar keek niet eens wat ze ging stempelen, ze plakte er een sticker op, stempeltje, handtekening, betalen en klaar. Dit was 2 minuten en we stonden weer buiten. De volgende bestemming was het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook hier was het een fluitje van een cent, stempeltje, betalen en weg wezen. Nu werd het spannend, want de laatste halte was de Chinese Ambassade. We hadden al van anderen gehoord dat ze tegenwoordig tot buiten in de rij staan en dat het erg lang duurt. En inderdaad, we mochten achter in de rij aansluiten en die rij stond nog buiten het hek. De deuren waren gesloten, af en toe mochten er een aantal naar binnen. We waren er om 10.15 uur, dat is dus al aan de late kant. De ambassade gaat om 12.00 uur sluiten en of je nu al een nummertje hebt of niet, het luikje gaat gewoon dicht en dan moet je de volgende dag maar terugkomen. Maar het is gelukt, om 11.30 uur stonden we weer buiten. Volgende week kunnen we de gelegaliseerde BT en de paspoorten met visum weer ophalen.

's Middags hadden we nog iets 'leuks' op het programma staan, namelijk de inenting halen bij de huisarts. Jacintha had heel veel praatjes toen we op de fiets naar de praktijk reden, maar eenmaal bij de assistente werd het snel minder. Eerst moest mama maar de prik krijgen. Jacintha kroop helemaal weg achter Wim z'n been. Daarna was de beurt aan Wim en Jacintha bekeek het met een paar angstige oogjes. Het was ook zo'n grote naald! Maar toen was het haar beurt. Ze wilde niet op de kruk zitten, dus heb ik haar op schoot genomen. Ze zag de naald komen en begon heftig te spartelen en probeerde weg te komen. We hebben haar uiteindelijk wel in bedwang kunnen houden zodat de assistente haar werk kon doen. Jacintha schreeuwde de hele boel bij elkaar, ik denk dat ze het 5 straten verderop konden horen. Waarschijnlijk heeft ze door het schreeuwen niet eens gevoeld dat de naald in haar arm ging. Maar goed, wij hebben onze vaccinatie gehad en kunnen weer iets van ons lijstje afstrepen.

Verder hebben we niets te melden over de procedure. We hadden gehoopt dat we deze week de rekening zouden krijgen van de tickets, dan wisten we een voorlopige reisdatum. Helaas is die niet gekomen. Misschien volgende week....

Tot slot nog een paar foto's van onze schattebout.










4 opmerkingen:

  1. Knap hoor de krant op z'n kop lezen.
    Wat is het toch een heerlijk wijffie.

    Jammer dat jullie nog niks weten.
    Maar deze papieren zijn nu lekker binnen.
    En de prikken ook,dus jullie zijn al een stapje verder.

    Jacint een dikke kus

    Groetjes Louise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat hebben jullie maar weer gehad. Laat die rekening nou maar komen. Ben wel heel benieuwd wanneer de reisdatum zal worden. Wat kan wachten lang duren he!
    Hopelijk van de week meer nieuws.

    Groetjes Wim,Agnes,Laurens,Rosa-Lin en Anne-Mei

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer iets geregeld en van het lijstje af! Nu maar hopen dat die TA snel binnen komt en dat er een reisdatum bekend wordt! We duimen met jullie mee! Morgen wordt het voor ons spannend, Mika wordt dan geopereerd, duimen jullie ook voor ons mee?
    Lin Si wil dolgraag nog een keer met Jacintha spelen, maar ze snapt dat het nu niet lukt door de operatie van Mika, dus zegt ze nu; dan gaan we lekker met z'n 4en spelen hoor!
    Groetjes, Ivar, Ingrid, Lin Si en Mika

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo, dat is alvast geregeld! Nu willen we net zoals jullie wel eens weten wanneer de reisdatum is. Kom maar op met die rekening!
    Ben zo benieuwd wanneer jullie mogen gaan!
    We duimen weer hard mee, zodat jullie maar snel naar china mogen!!!
    groetjes
    Hans, Edith, Isa en Yin

    BeantwoordenVerwijderen