7 februari 2012

Welkomstfeestje

Jawel, daar is dan eindelijk weer eens een verhaaltje van ons. Regelmatig krijg ik de vraag of we gestopt zijn met de blog. Nou, nee hoor, maar het komt er gewoonweg niet van. Als ik 's avonds klaar ben met alles en de kinderen slapen, dan zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Ik ga in ieder geval proberen wat vaker iets te schrijven.

Deze blog gaat over het welkomstfeestje van Jari, dat hebben we afgelopen zaterdag gevierd. De meiden waren er al de hele week druk mee en hadden er erg veel zin in, en wij uiteraard ook. 's Ochtends zijn we naar de zaal gegaan om alles te versieren en klaar te zetten. Toen snel naar huis om een hapje te eten. Daarna zijn we gelijk terug gegaan, want Jacqueline kwam de taart en de cupcakes brengen die ze voor ons had gemaakt. We wisten niet hoe de taart eruit zou zien, dat was een verrassing. En het was me een taart!!! Hij was prachtig, ze had hem helemaal in de stijl van het aankomstkaartje gemaakt, fantastisch.

(Voor meer creaties kan je een kijkje nemen op haar website: http://www.jacstaartjes.nl )

Zo rond half 3 kwamen de eerste gasten binnen, mijn zus Petra en Brenda waren druk met het schenken van de koffie en drankjes, dus aan hulp geen gebrek. Dames: reuze bedankt.
Het stralende middelpunt van deze middag, oftewel onze Jari, liep in z'n Chinese pak heen en weer tussen de mensen en was lekker bezig met de kinderen, hij had het prima naar z'n zin. Het was gezellig druk, bijna iedereen die we hadden uitgenodigd, is geweest. Helaas waren er wel een paar afmeldingen door de weersomtstandigheden, maar dat gaan we op een ander moment wel goedmaken. De kinderen konden in de zaal beneden knutselen en kleuren en daar was het een drukte van jewelste. Zo leuk om al die kinderen (waaronder veel Chineesjes) met elkaar te zien spelen. Jari is enorm verwend met kadootjes, bonnen, geld, boeken, teveel om op te noemen.
We kunnen terugkijken op een geslaagd feestje.
Met Jari gaat het verder prima, hij is een vrolijk mannetje die zich helemaal hier thuisvoelt. Hij heeft nog wel eens eigenwijze buien, dan wil hij bijvoorbeeld niet geholpen worden, maar dat wordt al steeds minder. Als hij valt of pijn heeft, komt hij naar ons toe om getroost te worden, dat was in het begin wel anders. Hij geeft steeds vaker een kusje, dus in alle opzichten zien we dat de hechting goed op gang komt en daar zijn we heel blij mee.
De uitslagen van de adoptiescreening bij de kinderarts krijgen we volgende week, daar moeten we dus nog even op wachten. Volgende week gaan we naar de fysio voor de eerste keer. De therapeut gaat kijken of het nodig is om hem therapie te geven. Hij heeft moeite met traplopen (wat hij eigenlijk zou moeten kunnen op deze leeftijd) en hij valt werkelijk 100x per dag.
De eerste afspraak bij het handenteam in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam staat gepland in maart. We zijn heel benieuwd wat de artsen kunnen doen voor hem. Jorinde moest ook voor een afspraak en ze mogen nu gelijktijdig. Fijn dat ze daar rekening mee houden, het scheelt ons weer een hele rit.
Tot zover de voortgang in huize De Jong.
Groeten van ons allemaal.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie taart zeg, heel feestelijk!
    Leuk om te lezen dat het goed gaat met jullie kleine man, hij is al erg veranderd vind ik!
    Succes met het bezoek aan het handenteam in maart!

    Groetjes, Barbara

    BeantwoordenVerwijderen