14 juli 2011

Legalisatie documenten

Regelmatig krijgen we de vraag hoe het gaat met onze adoptieprocedure. Nou, het gaat redelijk goed, maar het verloopt niet vlekkeloos. We hadden nu weer een tegenslag met het bundelen van de stukken bij de notaris. De notaris moet verklaren dat wij hebben gezworen dat we alles naar waarheid hebben ingevuld en dat onze handtekeningen onder zijn toeziend oog zijn gezet. Tot zover gaat het goed. Maar: deze 2 verklaringen moeten volgens een instructie in de set van documenten worden verwerkt op 1 manier en niet anders! Jullie raden het al, bij ons was het dus wel anders. We hebben de notaris erop gewezen, maar hij zei dat dit gebruikelijk was en hij het niet anders kon doen. Op dat moment namen we er genoegen mee, maar het zat me toch niet lekker. De volgende dag heb ik Kind & Toekomst gebeld met de vraag of het zo geaccepteerd zou worden. Het antwoord was eigenlijk al wat ik verwachtte: het klopte niet.
We hadden de stukken wel al naar een bureau gestuurd die voor ons het legalisatierondje in Den Haag zou doen, dus snel gebeld dat het terug gestuurd moest worden. Afgelopen maandag heeft de notaris het aangepast en precies volgens de instructie. Als het goed is, loopt er nu iemand in Den Haag, in de stromende regen, met onze stukken langs de instanties om de legalisaties te verzamelen.
We gaan ervan uit dat er nu niets meer mis gaat, zodat het volgende week verstuurd kan worden naar K&T. Zij sturen het uiteindelijk naar China en zit ons werk erop (voorlopig). Wat we nu gaan doen is wachten en in huis het e.e.a. klaar maken voor de komst van ons 'brusje'. We kijken er naar uit.

1 opmerking:

  1. Ik wens jullie veel 'verwachting' tijdens het lange wachten! Wat komt er veel bij kijken zeg, dat is voor mij een heel onbekende wereld.

    BeantwoordenVerwijderen