14 maart 2011

Operatie geslaagd

De titel van deze blog zegt al genoeg, de operatie is gelukkig goed gegaan en de arts is tevreden over het resultaat. Zoals hij het kort omschreef: haar handje staat recht in de goede positie t.o.v. de arm, pezen en spieren zijn verlegd en er is ook een stukje huid verplaatst van de ene naar de andere kant. Hij vertelde er wel bij dat de pezen slecht zijn en dat 2 vingers waarschijnlijk heel stijf zullen blijven.
Hoe het ging vandaag: vanochtend moesten we ons om 11 uur melden in het Sophia en we waren er ruim op tijd. Zo rond 11.15 uur kwam de verpleegkundige ons ophalen en bracht ons naar de kamer waar Jorinde's bed stond. We hadden nog niet eens onze tas neergezet of er kwam al een verpleegkundige melden dat ze naar boven mocht voor de operatie. Dat ging dus lekker vlot. Het ritje door de gangen op zo'n groot bed blijft een feestje, haar gezichtje glunderde, er was totaal geen spanning te vinden bij haar. Wim is mee gegaan, hij mocht helemaal mee tot in de operatiekamer, daar is ze onder narcose gebracht. Het infuus inbrengen ging weer super, ze gaf geen kik. Om 12.00 uur is de operatie begonnen en dat duurde tot 15.15 uur. Wim zou ook naar de uitslaapkamer gaan, maar hij heeft mij laten gaan (die lieverd). Hij zag wel dat ik zat te popelen om bij Jorinde te zijn. Ze heeft nog heerlijk 20 minuten liggen snurken voordat ze wakker werd. Ze deed haar oogjes open en de verpleegkundige zei gelijk: neem haar maar op schoot. Dat hoefde ze geen twee keer te zeggen. Ze was behoorlijk suf, maar ze vroeg wel gelijk om drinken. Een beker limonade ging in 1x naar binnen. Daarna mochten we al snel naar de zaal. Ze heeft totaal geen last van de narcose, zelfs de warme maaltijd na een half uurtje smaakte haar prima. Gelukkig maar, we zijn dankbaar dat het tot zover zo goed gaat.
Nu ben ik thuis bij Jacintha en Wim blijft bij Jorinde. Hij vertelde net dat ze van het infuus af is en nog geen morfine nodig heeft gehad. Nu maar hopen dat ze een beetje goed slapen vannacht, want dat valt niet mee op een ziekenhuiskamer. Als het zo blijft gaan, mag ze morgen naar huis. Wordt vervolgd....

5 opmerkingen:

  1. Fijn Marjan dat je even een stukje erop zet. Ik heb vandaag vaak aan jullie gedacht. Wat fijn dat het weer achter de rug is. Sterkte en laten we hopen dat jullie morgen weer met z'n vieren thuis zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om te lezen dat de operatie geslaagd is. Wat is het toch een stoere meid. Hopelijk morgen weer lekker naar huis.
    Veel beterschap!
    Lieve groet,
    Arjen, Lieneke, Yulia en Sem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat alles naar wens is verlopen, en hopelijk morgen lekker weer naar huis..

    groetjes gerard en klazina, Jinthe en Mei-lin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi,
    Gelukkig en fijn dat het zo goed is gegaan. Hopelijk is ze inmiddels weer thuis. Wat zijn die kleintjes toch kanjers he? Nu thuis even lekker verwennen, dat heeft ze wel verdiend, en waar knap je nu beter op dan lekker bij papa, mama en grote zus thuis!
    Groetjes,
    Ivar, Ingrid, Lin Si en Mika

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat deze operatie nu ook achter de rug is!!
    We hopen dat ze nu inmiddels alweer lekker thuis is.
    Beterschap!

    Hartelijke groeten,
    Jan, Nelleke, Channa en Sarah-Lin

    BeantwoordenVerwijderen