28 oktober 2010

Eindelijk weer eens een update

Oei, het is wel al heel lang geleden dat wij iets geschreven hebben op onze weblog. Dat komt waarschijnlijk omdat het hier gewoon z'n gangetje gaat en de meiden het allebei goed doen.

Jacintha is na de zomervakantie enthousiast begonnen in groep 3 en ze kan al lekker lezen. Ze vindt het leuk om woordjes te spellen en overal waar ze lettertjes ziet, gaat ze 'hakken' en 'plakken'. Geweldig om te zien hoe snel ze dat kunnen leren. In juni heeft Jacintha haar zwemdiploma A gehaald en is daarna doorgegaan voor haar B, maar we zijn gestopt met zwemles. Ze zag er als een berg tegenop, omdat ze gewoonweg de kracht niet heeft om de opdrachten te halen. Door de spanning kreeg ze enorm last van haar eczeem en dat ging toch al niet zo lekker. Haar hele lijfje zat onder de plekken met alle narigheid van dien. De arts in het ziekenhuis vond het verstandig dat we gestopt waren, want ook het chloorwater is erg slecht voor haar huidje. We denken dat het een verstandige keuze is geweest, want het gaf haar rust dat ze niet meer naar het zwembad hoefde.

Jorinde gaat 1x in de week naar de peuterspeelzaal en gaat hier zingend naar toe en komt er zingend weer uit. In het begin was het afscheid moeilijk en ging ze huilen. Nu sta ik soms als gekke Henkie voor het raam te wachten totdat mevrouwtje er erg in heeft dat ze nog even moet zwaaien. Gelukkig maar, want het is een goed teken dat ze erop vertrouwt dat ik haar weer gewoon kom halen.
Sinds een paar weken gaan we 1x per week naar logopedie. Het praten wil nog niet erg op gang komen. Ze weet alles, ze verstaat en begrijpt alles, maar om het zelf te zeggen daar heeft ze moeite mee. Inmiddels zegt ze zinnetjes van 2 woorden, wat al een vooruitgang is ten opzichte van een paar weekjes geleden.

De datum van de operatie van Jorinde is nu eindelijk definitief. Het wordt 8 november. Ze wordt op die dag opgenomen en geoperereerd en als het goed gaat, mag ze de dag erna alweer naar huis. Mama blijft bij haar slapen in het ziekenhuis en papa is dan thuis bij Jacintha. Het wordt nu wel spannend, want hoe zal Jorinde erop reageren? Als ze wakker wordt, zit er toch een apparaat aan haar arm en die arm zal ze waarschijnlijk de eerstkomende tijd niet kunnen gebruiken. Het is lastig om haar voor te bereiden, want ze begrijpt het nog niet echt. We hebben wel een mooi boekje gekregen van het Sophia kinderziekenhuis met het verhaal van een kikker die geopereerd gaat worden. Hopelijk pikt ze hier het een en ander van op.


Verder is het genieten met onze twee Chinese meiden. Tsja, waar geniet je dan van? Nou, gewoon van de dagelijkse dingen, zoals:
- Jacintha die met een veel te grote schooltas zelf naar school gaat. Je ziet meer tas dan meisje.
- Jorinde die op haar manier probeert te zingen
- 's Ochtends wakker worden met 2 zwarte koppies naast je die gelijk beginnen te kakelen
- Twee zusjes die samen in een tentje spelen
- Verhaaltje voorlezen met links en rechts een meisje dat vol aandacht zit te luisteren
- Het gekibbel 's avonds tijdens het eten
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

In oktober hebben we een reunie gehad van beide reisgroepen. De eerste was van Jacintha's reis en dat was in Groningen. Voor ons natuurlijk een behoorlijk eind rijden en we zagen het niet zitten om op 1 dag heen en weer te rijden. We zijn toen al op vrijdag naar Groningen gegaan om daar te overnachten zodat we op zaterdag nog maar een kwartiertje hoefden te rijden. Ideaal en heel gezellig, want Wim en Agnes met hun dochter Rosa-Lin waren daar ook. Dat hadden we afgesproken en het was zeker voor een herhaling vatbaar.

Twee weken later was de reunie van Jorinde's reis. Deze was gelukkig niet zo ver, we gingen naar Monkey Town in Amersfoort. De kinderen hebben leuk gespeeld en de papa's en mama's konden heerlijk bijpraten. In deze groep zijn er een aantal die weer een procedure hebben opgestart. Spannende tijden!

Toen hadden we nog een midweekje vakantie in Centerparcs Heijderbos. Pa en ma Van Duijvenboden zijn binnenkort 50 jaar getrouwd en ter gelegenheid hiervan zijn we met het hele gezin gegaan. We hadden 2 huisjes naast elkaar, wij met pa en ma in een huisje en in het andere huisje zaten mijn zus en zwager met hun 3 kinderen. We hebben genoten van die paar dagen. De kinderen hebben we niet gehoord, ze waren met elkaar aan het spelen en liepen van het ene naar het andere huisje. We hebben gezwommen, geluierd, verjaardag gevierd van Annemarie (ze werd 13), naar Nijmegen en het Afrika-museum geweest, maar vooral gezellig met elkaar op vakantie! Paps en mams, bedankt.

Al met al was het een drukke tijd, maar wel erg gezellig.

De volgende update zal waarschijnlijk sneller verschijnen, want als Jorinde geopereerd is, zullen we laten weten hoe het is gegaan.

Tot slot nog wat foto's en de meest hartelijke groeten van ons vieren,
Marjan

Samen ketting rijgen op een zondagmiddag



Jorinde en Anne-Mei op de 'naar buiten' beurs in Barneveld


Jacintha, Anne-Mei en Rosa-Lin



Reunie reis Jorinde


Reunie reis Jacintha


Bij tante Netty in Ermelo



2 opmerkingen:

  1. Eindelijk, weer een up-date. Wij kijken bijna elke week, vol spanning en later teleurstelling, om te ontdekken dat er niks nieuws bij staat.
    Heel fijn dat het met de meisjes lekker loopt.
    Spannend, de operatie van Jorinde. We zijn erg benieuwd, hoe zij zal reageren op de operatie.
    Succes daarmee. Ook papa en grote zus natuurlijk.
    Wij blijven jullie volgen !!!

    Lieve groetjes Hansjürgen, Sonja en Ligang

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk weer een verhaal van jullie kant. Ook ik kijk met regelmaat of er nog wat opstaat.
    Leuke foto's hoor!
    Spannend hoe het met Jorinde gaat ,wat zal ze er van begrijpen . Het belangrijkste is denk ik dat je veel bij haar bent.
    Volgende week maar weer eens bellen? Ook voor ons was het overnachten voor herhaling vatbaar! Anne-Mei vraagt vaak wanneer zij ook mee mag naar het hotel.

    Groetjes Wim,Agnes,Laurens,Anne-Mei en Rosa-Lin

    BeantwoordenVerwijderen