26 augustus 2009

Zomaar een paar foto's

Een paar foto's van 2 spelende zusjes:
22 augustus 2009

Ruim een week in Katwijk

Inmiddels zijn we ruim een week thuis, dus tijd voor een update. We kunnen met dankbaarheid melden dat het hier heel goed gaat. Jorinde moet wennen aan heel veel dingen, maar met een beetje geduld gaat dat vanzelf goed. Het fietszitje is haar favoriete vervoersmiddel geworden, dan kraait ze van plezier. De wagen is nog steeds geen succes, ze kan er wel al langer in zitten dan 2 weken geleden, maar nog steeds wil ze er snel weer uit. We blijven oefenen, er zit niets anders op.

De afgelopen week hebben we nog een paar leuke dingen gedaan met de meiden, het weer werkte natuurlijk goed mee. We zijn naar de dierentuin geweest en 2x naar het strand. De eerste keer kwam Jorinde niet van de handdoek af. Scheppen met zand is heel leuk, maar wel veilig zittend op een grote handdoek. De tweede keer heeft ze haar eerste stapjes op het zand gedaan en ging ze voorzichtig op ontdekking uit (maar niet te ver bij de handdoek vandaan). De zee is ook wel leuk, maar dan hoog op de arm van papa of mama.

Verder hebben we het rustig gehouden en waren we sowieso de ochtenden thuis. Het is een heerlijk gezicht als de meiden 's ochtends in pyama zitten te spelen en dan helemaal in hun element zijn.

Jorinde is een goede eter, tot op heden zit ze lekker te smullen van alles wat we haar voorzetten. Jacintha gaat hierdoor ook beter eten, want ze wil haar bord eerder leeg hebben dan haar zusje. En dat lukt! Met slapen gaat het de laatste dagen wat minder. Ze komt nu elke nacht een paar keer wakker. Gelukkig is ze makkelijk te troosten en valt ze snel weer in slaap. Dit gaat in ieder geval beter als destijds met Jacintha. Toen hebben we elke nacht uren bij haar gezeten, dus jullie horen ons niet mopperen.

We zijn deze week verrast met ontzettend veel kaartjes. Elke dag heeft de postbode wel een stapeltje voor ons en dat is erg leuk. Iedereen bedankt voor het meeleven en de felicitaties, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Hartverwarmend!!

Tot slot nog een paar foto's en de hartelijke groeten van ons.


14 augustus 2009

We zijn thuis!!

Lieve mensen,

(we gebruiken vanaf nu de blogspot weer)

Woensdagavond zijn we weer gezond en wel op Nederlandse bodem aangekomen. Jorinde heeft het heel goed gedaan in het vliegtuig. Met stijgen en landen was ze even boos dat ze in de gordel moest, maar verder kon ze lekker lopen en heeft zich (en ons) goed vermaakt. Jacintha is de hele tijd aan het spelen geweest met andere kinderen van de groep en die hebben we niet gehoord. Jorinde heeft de laatste 2 uur van de vlucht nog geslapen en we hebben haar vlak voor de landing wakker gemaakt.

De aankomst was in 1 woord geweldig. Wat was het heerlijk om zoveel familie, vrienden en bekenden op Schiphol te begroeten, dat is een kippevel moment. Allemaal ontzettend bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om te komen, wij hebben het erg gewaardeerd. Ook bedankt voor de kadootjes die in onze handen werden gedrukt.

In onze straat had iedereen de vlag uitgehangen met een ballon eraan en heel veel buren stonden bij ons voor de deur om ons te begroeten. Fantastisch. En Jorinde? Die vond het allemaal prima bij mama op de arm. We hebben met wat familie nog even koffie gedronken (bedankt buurvrouw Glasbergen) bij ons thuis en na een half uur was de rust weergekeerd. Jorinde ging op verkenning uit in huis en ging gelijk spelen alsof ze nooit anders gedaan had. We hebben haar even laten lopen en daarna naar haar nieuwe kamer en bedje gebracht. Ze ging erin en viel bijna direct in slaap zonder een kik te geven. Jacintha ging er vlak achteraan en ook zij was gelijk vertrokken. Wij trouwens ook.

Inmiddels zijn we 2 dagen thuis en we mogen zeggen dat het goed gaat. Jorinde vermaakt zich goed, ze kan heel goed zelf rommelen, maar ook met Jacintha kan ze spelen. Het eten is tot nog toe geen probleem. De eerste dag thuis hadden we stamppot andijvie en dat vond mevrouw erg lekker, bord leeg. Spercieboontjes met sate en rijst vond ze ook heerlijk. Toen haar bordje leeg was, wees ze naar de pan rijst. Ze wilde nog wat rijst hebben en ook dat ging erin. Brood heeft ze nog niet willen eten, maar dat gaan we nog wel een paar keer proberen.

Vandaag heeft ze voor het eerst in het fietszitje gezeten. Gister lukte het niet, ze begon gelijk te huilen, maar nu vond ze het zelfs leuk. Verder ondernemen we nog niet veel. We zijn wel even naar het dorp gelopen voor een boodschap maar verder waren we thuis. We willen niets overhaasten en willen Jorinde de tijd gunnen om eerst thuis te wennen.

Het gaat dus goed in huize De Jong en we hopen dat dit zo door mag gaan. We gaan proberen regelmatig de weblog bij te werken met wat foto's zodat jullie op de hoogte blijven hoe het hier gaat.


Groetjes van ons 4.