14 augustus 2009

We zijn thuis!!

Lieve mensen,

(we gebruiken vanaf nu de blogspot weer)

Woensdagavond zijn we weer gezond en wel op Nederlandse bodem aangekomen. Jorinde heeft het heel goed gedaan in het vliegtuig. Met stijgen en landen was ze even boos dat ze in de gordel moest, maar verder kon ze lekker lopen en heeft zich (en ons) goed vermaakt. Jacintha is de hele tijd aan het spelen geweest met andere kinderen van de groep en die hebben we niet gehoord. Jorinde heeft de laatste 2 uur van de vlucht nog geslapen en we hebben haar vlak voor de landing wakker gemaakt.

De aankomst was in 1 woord geweldig. Wat was het heerlijk om zoveel familie, vrienden en bekenden op Schiphol te begroeten, dat is een kippevel moment. Allemaal ontzettend bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om te komen, wij hebben het erg gewaardeerd. Ook bedankt voor de kadootjes die in onze handen werden gedrukt.

In onze straat had iedereen de vlag uitgehangen met een ballon eraan en heel veel buren stonden bij ons voor de deur om ons te begroeten. Fantastisch. En Jorinde? Die vond het allemaal prima bij mama op de arm. We hebben met wat familie nog even koffie gedronken (bedankt buurvrouw Glasbergen) bij ons thuis en na een half uur was de rust weergekeerd. Jorinde ging op verkenning uit in huis en ging gelijk spelen alsof ze nooit anders gedaan had. We hebben haar even laten lopen en daarna naar haar nieuwe kamer en bedje gebracht. Ze ging erin en viel bijna direct in slaap zonder een kik te geven. Jacintha ging er vlak achteraan en ook zij was gelijk vertrokken. Wij trouwens ook.

Inmiddels zijn we 2 dagen thuis en we mogen zeggen dat het goed gaat. Jorinde vermaakt zich goed, ze kan heel goed zelf rommelen, maar ook met Jacintha kan ze spelen. Het eten is tot nog toe geen probleem. De eerste dag thuis hadden we stamppot andijvie en dat vond mevrouw erg lekker, bord leeg. Spercieboontjes met sate en rijst vond ze ook heerlijk. Toen haar bordje leeg was, wees ze naar de pan rijst. Ze wilde nog wat rijst hebben en ook dat ging erin. Brood heeft ze nog niet willen eten, maar dat gaan we nog wel een paar keer proberen.

Vandaag heeft ze voor het eerst in het fietszitje gezeten. Gister lukte het niet, ze begon gelijk te huilen, maar nu vond ze het zelfs leuk. Verder ondernemen we nog niet veel. We zijn wel even naar het dorp gelopen voor een boodschap maar verder waren we thuis. We willen niets overhaasten en willen Jorinde de tijd gunnen om eerst thuis te wennen.

Het gaat dus goed in huize De Jong en we hopen dat dit zo door mag gaan. We gaan proberen regelmatig de weblog bij te werken met wat foto's zodat jullie op de hoogte blijven hoe het hier gaat.


Groetjes van ons 4.

8 opmerkingen:

  1. Lieve Wim Marjan Jacintha en Jorinde

    Wat heerlijk dat alles zo lekker loopt.
    En dat Jorinde alles goed vind.
    Wat een prachtige foto's.Vooral die van de kleine meid met haar bord andijvie.
    We komen snel effe buurten om de kleine in real life te bewonderen.

    Dikke kus van al de Lefebers

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo hier putten

    gelukkig weer een bericht het was ook voor uns een speciaal moment op schiphol toe jullie aan kwamen lopen bij de douane we waren allemaal heel nieuwgierig en dan toch de eerste ontmoeting na al het wachten

    gelukkig gaat het goed met haar en went ze snel een complimentje voor jullie hoor
    fijnook dat ze alles lust entja dat wordt danveel fietsen enniet lopen maar geniet eerst maar heel veel zelf vanhaar enhoud visite nog even buiten de deur komt later wel we hopen jullie dan ook weer te zien als alles gewent is ook de foto's zijn schattig en wat een smile je kan zien dat ze bij jullie op haar plaats is en ook gelukkig laat jacintha haar maar een hoop kattekwaad leren dan komt het allemaaal goed

    groeten van uit putten de hoekjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben genoten van de aankomst op schiphol. Kreeg wel een brok in mijn keel hoor toen jullie er aan kwamen lopen. Hopelijk gaat het slapen van Jorinde goed en kunnen jullie ook aan je nachtrust komen. Want Wim, jij zag er wel erg moe uit hoor! Geniet van jullie meiden ,als we terug zijn van vakantie bel ik je. Groetjes Wim,Agnes,Laurens,Rosa-Lin en Anne-Mei

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Wim, Marian, Jacintha en Jorinda.

    Welkom thuis.
    Wat fijn om te horen dat alles goed is gegaan en dat Jorinda het ook zo goed doet hier in Nederland.
    Zo te lezen heeft ze haar plekje wel gevonden.
    Heel veel geluk en gezondheid met zijn vieren. Geniet van elkaar.

    Groetjes van Pieter en Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Welkom thuis, wat leuk om met jullie mee te lezen en te kijken.
    Doe het lekker rustig aan zou ik zeggen en geniet van elkaar!!

    jaap margreet suze en meike

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beste Wim, Marjan, Jacintha ,Wij wensen jullie veel geluk en plezier met jullie dochter en zusje Jorinde en hopen dat alles goed gaat!
    Groeten van Anne Marie en Ed den Brave uit Woubrugge

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijn dat jullie weer veilig en goed thuis zijn,we hebben jullie verhaal gelezen en de foto's bekeken: fijn voor jullie dat alles zo goed en voorspoedig is verlopen. Wij wensen jullie veel geluk en het allerbeste toe, geniet er maar goed van!
    groetjes,
    Arie en Helga van Rooijen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo allemaal.
    Heerlijk dat het zo goed met de meiden gaat en natuurlijk met Jorinde in het bijzonder.
    Geniet lekker van elkaar.

    Groetjes Hansjürgen, Sonja en Ligang

    BeantwoordenVerwijderen