6 januari 2012

Een week thuis

We zijn inmiddels al weer ruim een week thuis met onze Jari, maar het lijkt wel veel langer.
De eerste dagen waren wat onwennig en we hadden allemaal last van de jetlag. 's Avonds vielen de meiden beneden op de stoel of bank al in slaap en ikzelf deed daar ook aan mee.
Jari was de eerste dagen vrolijk en snuffelde lekker rond in het hele huis, in de wagen vindt hij leuk, hij gaat graag naar buiten. Als een van ons weg gaat, dan laat hij merken dat hij eigenlijk ook wel mee wil. Maar helaas ging dat de laatste dagen niet. Zondagavond is hij ziek geworden en dan bedoel ik ook echt ziek. Hij had over de 40 graden koorts en zijn neusje zat volledig verstopt. Er zat gelijk geen leven meer in ons kereltje, hij zat op een stoel en kon daar de hele dag blijven zitten en dan vooral ook slapen. Eten en drinken deed hij zeer minimaal, we maakten ons best zorgen. Gistermiddag zijn we voor de zekerheid toch even langs de dokter gegaan, maar er is gelukkig niets ernstig, hij moet het uitzieken. Sinds vandaag is hij koortsvrij en dat merkten we direct. Hij ging weer spelen, drinken, hij maakte geluid en heeft vanavond lekker gegeten van de bloemkool. Het gaat dus de goede kant op.
Jorinde heeft ook 2 dagen met zeer hoge koorts gelegen, er zat deze week niet veel anders op dan thuis blijven, maar dat was geen straf. We hadden hierdoor een lekker rustige week waarin iedereen goed kon uitrusten en aan elkaar kon wennen. Jacintha heeft 2 nachtjes gelogeerd bij tante Petra, maar ligt nu lekker weer in haar eigen bed te slapen.
Vanaf volgende week gaat het normale leven weer van start en komen we in een wat gestructureerder schema en dat is voor ons allemaal niet verkeerd. Eerst nog genieten van het weekend!

8 opmerkingen:

 1. Tjonge, dat is geen fijn begin na zo'n reis. Ik heb jullie fotoalbum helemaal bekeken, erg indrukwekkend en herkenbaar.
  Geniet van jullie mooie gezin, ons viel op dat Jari in China al zo heerlijk met z'n zussen lijkt te kunnen opschieten, fijn om te zien!
  Hopelijk is je ziekenboeg snel weer opgeknapt, beterschap verder en een goed weekend!
  Groetjes, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat hij ziek was. Hopelijk vinden jullie allemaal snel jullie nieuwe evenwicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom voor het eerst op jullie blog en zie allemaal bekende plekjes in Changsha. Wij hebben daar in augustus onze zoon gekregen. We hadden ook dezelfde gids, Vicky. Kan je mij misschien prive mailen? Groeten, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het al zi stil op jullie weblog..., wat sneu dat Jari zo ziek was en ook Jorinde die het goed te pakken had. Gelukkig gaat het weer de goede kant op!
  Vandaag jullie kaartje ontvangen, mooie foto's staan erop, dankjewel!
  Nog heel even weekend en dan weer lekker in het gewone ritme, ik kijk er ook wel naar uit eerlijk gezegd.

  Groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jari was inderdaad zondag al hangerig dus toch ziek geworden.Maar Jorinde had ik niet verwacht die was lekker aan het spelen.
  Gelukkig dat ze alle twee weer opgeknapt zijn.
  Bedankt voor het prachtige kaartje Ik heb eigenlijk een slaapdienst maar ga er alles aan doen om toch even te komen samen met Har.
  Leuk om weer wat te lezen van jullie.
  Morgen de meiden weer naar school en weer gewone dagen.
  Iedereen een dikke kus Har en Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer dat jullie in de ziekenboeg zijn beland, maar inderdaad wel fijn dat jullie allemaal nog lekker thuis waren en zo goed aan elkaar konden wennen in jullie eigen omgeving. Inmiddels is het gewone ritme weer begonnen. Succes de komende tijd. Geniet er van!
  Groetjes,
  De Hoentjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopenlijk is jullie ziekenboeg weer opgeknapt en is het "normale"leven weer begonnen met school etc. Op de foto's lijkt Jorinde zo ontzettend groot vergeleken bij Jari, maar dat ze niet lekker is kun je ook goed zien. Groeten en een knuffel van Noa en Jade voor jullie kids.
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. quote " 's Avonds vielen de meiden beneden op de stoel of bank al in slaap en ikzelf deed daar ook aan mee."
  jaja jetlag, je heet gewoon ook de Jong ;-) haha
  gelukkig zijn ze weer opgeknapt

  Ina x

  BeantwoordenVerwijderen