22 juli 2011

Vakantie !!

Yes, we hebben vakantie. Woensdag was Wim z'n laatste werkdag en ik heb het vandaag afgerond op het werk. We gaan nu heerlijk 3 weken uitrusten. De meiden hebben er inmiddels al 3 weken schoolvakantie op zitten, de helft dus. Ondanks het vele slechte weer konden ze zich best in huis vermaken.

Hier kan Jacintha uren mee bezig zijn
Dit spreekt voor zich
Vandaag hebben we de gelegaliseerde documenten terug gekregen en naar ons idee ziet het er prima uit. Morgen kopie maken, opsturen naar Kind & Toekomst en dan klaar. Eindelijk.

21 juli 2011

Actie geslaagd

Wat kan een weblog toch reuze handig zijn. Er zijn heel wat reacties gekomen op mijn vorige blog (ook via de mail) om de kaartjesverzameling compleet te krijgen, en het is gelukt! Iedereen bedankt die daaraan heeft meegeholpen.

Voor wat betreft onze documenten: ze zijn gelegaliseerd en volgens het bureau die 'het rondje Den Haag' heeft gedaan krijgen we ze vrijdag thuisgestuurd. Dan kan het eindelijk naar Kind &Toekomst en hebben we een zorg minder.


Op naar een voorstel...

14 juli 2011

Wie kan ons helpen aan dierenkaartjes van de AH?

Toen de actie begon bij de AH hebben we stellig gezegd: daar gaan we niet aan beginnen, want we komen nooit bij de Appie. Maar goed, Jacintha kreeg her en der plaatjes en dat resulteerde in een aardige stapel. Wim had gekscherend gezegd 'als je 95 plaatjes hebt gaan we een boek kopen'. Nou, dat boek was er al heel snel. Onze buurvrouw komt elke dag met een hele stapel kaartjes en Jacintha heeft nu dankzij de buurvrouw bijna haar boek vol. We hadden zelfs zo veel kaartjes dat we voor Jorinde ook maar een boek hebben gekocht.
De actie is nu bijna voorbij, maar we zoeken voor Jacintha nog 3 nummers. Wie o wie kan ons eraan helpen?? Ze zoekt nog nummer 1, 13 en 197.

Jorinde zoekt er nog best een aantal:
1, 18, 13, 19, 21, 24, 25, 28, 61, 79,90, 96, 105, 119, 168, 193, 197 en 202.

Wij hebben zelf nog een enorme stapel met kaartjes, dus als je nog wat zoekt , laat het ons weten en misschien kunnen we helpen.


Namens onze meiden reuze bedankt.


Legalisatie documenten

Regelmatig krijgen we de vraag hoe het gaat met onze adoptieprocedure. Nou, het gaat redelijk goed, maar het verloopt niet vlekkeloos. We hadden nu weer een tegenslag met het bundelen van de stukken bij de notaris. De notaris moet verklaren dat wij hebben gezworen dat we alles naar waarheid hebben ingevuld en dat onze handtekeningen onder zijn toeziend oog zijn gezet. Tot zover gaat het goed. Maar: deze 2 verklaringen moeten volgens een instructie in de set van documenten worden verwerkt op 1 manier en niet anders! Jullie raden het al, bij ons was het dus wel anders. We hebben de notaris erop gewezen, maar hij zei dat dit gebruikelijk was en hij het niet anders kon doen. Op dat moment namen we er genoegen mee, maar het zat me toch niet lekker. De volgende dag heb ik Kind & Toekomst gebeld met de vraag of het zo geaccepteerd zou worden. Het antwoord was eigenlijk al wat ik verwachtte: het klopte niet.
We hadden de stukken wel al naar een bureau gestuurd die voor ons het legalisatierondje in Den Haag zou doen, dus snel gebeld dat het terug gestuurd moest worden. Afgelopen maandag heeft de notaris het aangepast en precies volgens de instructie. Als het goed is, loopt er nu iemand in Den Haag, in de stromende regen, met onze stukken langs de instanties om de legalisaties te verzamelen.
We gaan ervan uit dat er nu niets meer mis gaat, zodat het volgende week verstuurd kan worden naar K&T. Zij sturen het uiteindelijk naar China en zit ons werk erop (voorlopig). Wat we nu gaan doen is wachten en in huis het e.e.a. klaar maken voor de komst van ons 'brusje'. We kijken er naar uit.