31 maart 2010

Boerderij en trakteren

Deze keer geen verhaal maar alleen foto's.

Jacintha met de klas op excursie naar de boerderij:







Jorinde viert haar verjaardag op de peuterspeelzaal:




21 maart 2010

Hoera, Jorinde 3 jaar!!

Zaterdag was het groot feest in huize De Jong. Jorinde was jarig en vierde haar 3e verjaardag. Voor ons best bijzonder, want dit was haar eerste verjaardag hier thuis. We konden haar nog niet echt duidelijk maken hoe leuk het is om jarig te zijn, maar daar was ze snel achter! De ballonnen en de slingers in de kamer waren al een verrassing, en dan al die kado's! Ze is ernstig verwend met allemaal leuke dingen, waar al lekker mee gespeeld is. Dinsdag mag ze nog trakteren op de peuterspeelzaal en dan is het weer voorbij voor een heel jaar. Gelukkig duurt dat nog heel lang, want ze worden wel heel snel groot.





13 maart 2010

Aankomst Sem

Vandaag zijn Arjen, Lieneke en Yulia thuisgekomen met hun zoon en broertje Sem. Wij zijn naar Schiphol geweest om ze te begroeten en wat was dit weer een feest! Na zo'n indrukwekkende en spannende reis, is de aankomst op Schiphol een emotioneel moment als je weer je familie en vrienden ziet. We weten nog heel goed hoe dit voelt.

We hebben ook nog wat reisgenoten gesproken van onze laatste reis. Remy en Mirjam en Bridget kwamen ook een stel begroeten en we hebben elkaar even kunnen spreken.

Tot slot wat foto's van vandaag.
























2 maart 2010

Eerste keer peuterspeelzaal

Vandaag was het eindelijk zover: Jorinde ging voor het eerst naar de peuterspeelzaal Benjamin. We waren reuze benieuwd hoe het zou gaan. Eerlijk gezegd was ik bang dat ze erg zou gaan huilen. Maar niets is minder waar.
Vanochtend pakte ze enthousiast haar schooltas en stond te popelen om de deur uit te gaan. We gingen eerst Jacintha naar school brengen en Jorinde ging mee naar binnen, mét haar tas. Ze dacht waarschijnlijk dat ze daar op school zou blijven, want ze was al bezig om haar jas uit te doen.
Nadat we naar Jacintha hadden gezwaaid bij het raam, gingen we dan richting de psz. Ze bleef opgewekt en ging met de tas op haar rug naar binnen. Eenmaal binnen ging ze gelijk op het speelgoed af en was aan het rondneuzen wat er allemaal stond. De juffen Lia en Coba zeiden dat ik mocht blijven zodat ze rustig kon wennen en dat was een goed idee. Ik heb daar even koffie gedronken en rond 10 uur heb ik afscheid genomen. Juf Coba heeft haar op de arm genomen en ze heeft me uitgezwaaid en is lekker verder gaan spelen. Ze heeft een knutseltje gemaakt, buiten gespeeld, versjes gezongen in de groep, dus het ging reuze goed. Wat zijn we trots op deze kleine grote meid.
Vanmiddag toen we Jacintha weer naar school gingen brengen, pakte ze haar tas al met het idee om weer naar school te gaan. Hoe bedoel je, ze vond ze het leuk?
Ik was zo slim om het fototoestel te vergeten om de eerste keer vast te leggen. Gelukkig was juf Lia zo aardig om foto's te maken.
Dus met dank aan de juf kunnen we jullie ook nog een paar foto's laten zien.