26 mei 2011

En toen was ze 7

Gisteren was het feest bij ons: Jacintha mocht haar 7e verjaardag vieren. En wat was ze jarig! Ze was weken geleden al aan het tellen hoelang het nog duurde en wie er allemaal eerst nog jarig waren. Pff. Maar nu was het haar beurt en ze heeft de hele dag genoten van het jarig zijn.
Uit school vandaan kwam er een vriendinnetje mee die bleef eten en spelen en voor ze het in de gaten had, kwam de eerste visite al. Met kadootjes, want dat is natuurlijk wel heel belangrijk als je jarig bent! Ze is erg verwend, dat kunnen we gerust zeggen. Morgen viert ze haar feestje, samen met een vriendje en vriendinnetje. We gaan in totaal met 12 kinderen op stap, druk maar vast heel gezellig.


19 mei 2011

Hebbesdag Jacintha

Vandaag is het precies 6 jaar geleden dat wij in China voor het eerst vader en moeder mochten worden van een prachtig Chinees meisje, onze Jacintha. Wat een dag was dat en wat een emotie, zo ontzettend bijzonder, dat vergeet je nooit meer. Dat kleine meisje is inmiddels bijna 7 jaar en wat genieten we van haar! Het is een heerlijk levenslustig meisje die weet wat ze wil. Vanavond krijgt ze een cadeautje en ze vroeg zelf of we de film gingen kijken van de reis. Nou, dat doen we met veel plezier.

19 mei 2005




6 jaar later



Wat kan er in 6 jaar toch veel gebeuren. De tweede adoptieprocedure verliep zo traag, dat we weleens dachten dat een 2e nooit meer zou komen. Maar gelukkig is dat allemaal goed gekomen en hebben we nog zo'n schat gekregen, onze Jorinde. En nu zitten we zelfs nog in een 3e procedure, wie had dat ooit kunnen denken? Afgelopen maandag hadden we ons intake gesprek en dat was een leuk en open gesprek. We hebben de procedure doorgenomen en met name gesproken over de special needs waar wij voor open staan.
Wij zijn op het moment bezig met het verzamelen van alle documenten en hopen dat dit over een paar weekjes naar China verstuurd kan worden. Dan kan het grote wachten weer gaan beginnen!

De meiden kijken er wel naar uit, ze hebben het steeds over hun broertje of zusje. Als ze naar bed gaan, zingen ze altijd hun avondgebedje en dat hebben ze zelf uitgebreid tot: 'Heere houdt ook deze nacht, over Jacintha, Jorinde, papa en mama, broertje of zusje trouw de wacht'. Heerlijk toch, we kunnen dat alleen maar beamen!

10 mei 2011

Intake gesprek

We gaan weer een stapje vooruit in de adoptieprocedure. Gister zijn we gebeld door de Stichting Kind & Toekomst om een afspraak te maken voor het intake gesprek. Dit staat nu gepland op maandag 16 mei, volgende week dus al. Wordt vervolgd....