28 december 2010

Goede jaarwisseling gewenst

Ik was van plan om vaker wat op de blog te schrijven, maar op de een of andere manier gaat er toch iedere keer weer een tijd overheen. Nu dacht ik eraan, dus gelijk maar even doen.

Beide dames hebben de afgelopen tijd genoten van de sneeuw. Lekker zelf door de sneeuw lopen, of op de slee getrokken worden door paps of mams. We zijn ook een paar keer wezen sleeën in duin, daar zijn heuveltjes genoeg om je een middag te vermaken. En dan met ijskoude handen en voeten thuis warmen bij de kachel, fantastisch.

Met de arm van Jorinde gaat het naar wens, behalve die vervelende ontsteking. Vorige week was het voor de 2e keer in korte tijd ontstoken en dat was voor Jorinde niet leuk. Haar arm is dan erg gevoelig en 's nachts kwam ze wakker van de pijn, maar nu na een weekje kuren gaat het weer goed. Het oprekken gaat naar ons idee best snel en gelukkig nog steeds pijnloos. Morgen moeten we voor controle naar het Sophia, hopelijk is de arts tevreden. We zijn 3 weken geleden voor het laatst geweest en toen waren de artsen positief over het resultaat. Voorlopig staat ze op de planning voor de tweede operatie in april/mei. Dan gaat de fixateur eraf en wordt haar polsje recht gezet.

Jacintha geniet van haar vakantie, lekker uitslapen, WII-en met mama of met de nichtjes, spelen met Jorinde en de playmobil, lang in pyama blijven lopen. Gewoon uitrusten, want het schoolwerk vraagt toch wel heel veel energie.
Gister tijdens het eten zei ze zomaar uit het niets: 'ik zou mijn Chinese mama wel eens willen zien'. Eerst schrik je, maar het is goed dat ze daar over nadenkt. Ik heb haar op schoot genomen en heb haar rustig verteld hoe dat is gegaan toen ze geboren was. Ik was heel benieuwd naar haar reactie. Nou, die was als volgt: mama kijk eens, mijn kies zit los! Ok, over een tijdje nog maar eens met haar praten.

Tot zover het reilen en zeilen in huize De Jong.
Wij wensen jullie allemaal een hele goede jaarwisseling!!