16 februari 2012

Jari is gedoopt

Afgelopen zondag is onze Jari gedoopt, een bijzonder en indrukwekkend moment waar we nog steeds over napraten. Het was een mooie dienst waarin de Goede Herder centraal stond die over zijn kudde waakt. Ook ons jongetje mag daar bij horen en daar kunnen we alleen maar verwonderd en blij over zijn.
Hij had een prachtig kostuum aan en zag eruit als een echt heertje. Mijn zus Petra heeft hem de kerk binnen gebracht en waarschijnlijk was hij wel wat overweldigd door die volle kerk, het orgel en het zingen, hij was onder de indruk. Wim heeft hem op schoot genomen en hij bleef heel stil zitten. De meiden zaten al bij ons en keken vol trots naar hun broertje.
Het gevoel dat ik kreeg toen we als gezin naar voren mochten komen, kan ik niet beschrijven maar emotioneel was het wel.
Na de doop zijn ze alledrie met Petra meegegaan naar ons huis en daar hebben we met de familie nog koffie gedronken na de dienst.



7 februari 2012

Welkomstfeestje

Jawel, daar is dan eindelijk weer eens een verhaaltje van ons. Regelmatig krijg ik de vraag of we gestopt zijn met de blog. Nou, nee hoor, maar het komt er gewoonweg niet van. Als ik 's avonds klaar ben met alles en de kinderen slapen, dan zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Ik ga in ieder geval proberen wat vaker iets te schrijven.

Deze blog gaat over het welkomstfeestje van Jari, dat hebben we afgelopen zaterdag gevierd. De meiden waren er al de hele week druk mee en hadden er erg veel zin in, en wij uiteraard ook. 's Ochtends zijn we naar de zaal gegaan om alles te versieren en klaar te zetten. Toen snel naar huis om een hapje te eten. Daarna zijn we gelijk terug gegaan, want Jacqueline kwam de taart en de cupcakes brengen die ze voor ons had gemaakt. We wisten niet hoe de taart eruit zou zien, dat was een verrassing. En het was me een taart!!! Hij was prachtig, ze had hem helemaal in de stijl van het aankomstkaartje gemaakt, fantastisch.

(Voor meer creaties kan je een kijkje nemen op haar website: http://www.jacstaartjes.nl )





Zo rond half 3 kwamen de eerste gasten binnen, mijn zus Petra en Brenda waren druk met het schenken van de koffie en drankjes, dus aan hulp geen gebrek. Dames: reuze bedankt.
Het stralende middelpunt van deze middag, oftewel onze Jari, liep in z'n Chinese pak heen en weer tussen de mensen en was lekker bezig met de kinderen, hij had het prima naar z'n zin. Het was gezellig druk, bijna iedereen die we hadden uitgenodigd, is geweest. Helaas waren er wel een paar afmeldingen door de weersomtstandigheden, maar dat gaan we op een ander moment wel goedmaken. De kinderen konden in de zaal beneden knutselen en kleuren en daar was het een drukte van jewelste. Zo leuk om al die kinderen (waaronder veel Chineesjes) met elkaar te zien spelen. Jari is enorm verwend met kadootjes, bonnen, geld, boeken, teveel om op te noemen.
We kunnen terugkijken op een geslaagd feestje.
Met Jari gaat het verder prima, hij is een vrolijk mannetje die zich helemaal hier thuisvoelt. Hij heeft nog wel eens eigenwijze buien, dan wil hij bijvoorbeeld niet geholpen worden, maar dat wordt al steeds minder. Als hij valt of pijn heeft, komt hij naar ons toe om getroost te worden, dat was in het begin wel anders. Hij geeft steeds vaker een kusje, dus in alle opzichten zien we dat de hechting goed op gang komt en daar zijn we heel blij mee.
De uitslagen van de adoptiescreening bij de kinderarts krijgen we volgende week, daar moeten we dus nog even op wachten. Volgende week gaan we naar de fysio voor de eerste keer. De therapeut gaat kijken of het nodig is om hem therapie te geven. Hij heeft moeite met traplopen (wat hij eigenlijk zou moeten kunnen op deze leeftijd) en hij valt werkelijk 100x per dag.
De eerste afspraak bij het handenteam in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam staat gepland in maart. We zijn heel benieuwd wat de artsen kunnen doen voor hem. Jorinde moest ook voor een afspraak en ze mogen nu gelijktijdig. Fijn dat ze daar rekening mee houden, het scheelt ons weer een hele rit.
Tot zover de voortgang in huize De Jong.
Groeten van ons allemaal.