29 oktober 2011

Jacintha's kamer is klaar

Na de zomervakantie zijn we begonnen met het ombouwen van de zolder tot een slaapkamer voor Jacintha. Vanmiddag hebben we er de laatste hand aan gelegd, schoongemaakt en nu is het af. We zijn trots op het resultaat, al zeg ik het zelf. Jacintha ligt nu heerlijk te knorren in haar nieuwe bed in haar 'onderwaterwereld'.




27 oktober 2011

Jawel, het is de LOA

We kunnen nu met zekerheid zeggen dat onze LOA binnen is. Wat een opgelucht gevoel geeft dat zeg. Nu kunnen we bijna gaan aftellen tot de grote reis want het gaat opeens heel hard.
Ik heb vanochtend gebeld met Kind & Toekomst met de vraag of er nog een kans bestaat dat we dit jaar gaan reizen. Zoals ik gister al schreef, na de LOA kan je uitgaan van 6-8 weken voordat je afreist. In ons geval zit je dan precies in de kersttijd.
Het antwoord van K&T was het antwoord wat ik heel graag wilde horen: JA, die kans bestaat.
Er worden in die periode gewoon reizen geboekt.

Wie weet gaan we onze zoon en broertje dan toch nog dit jaar ontmoeten, we hopen het van harte!!

26 oktober 2011

LOA???

Vanmiddag toen ik uit m'n werk kwam, zag ik een grote witte bus in de straat staan. Deze is van de postbode die pakketjes en aangetekende post brengt. Ik dus snel onze brievenbus openmaken en jawel: een briefje dat er aangetekende post voor ons is en dat hij morgen terugkomt. Ondertussen zag ik net de bus wegrijden, want ik wilde er direct naar toe rennen om te vragen of ik die brief nog kon krijgen. Helaas, niet gelukt. Het kan haast niet anders dat dit de bewuste brief uit China is waar we nu al 12 weken op wachten, morgen weten we het zeker!
Na ontvangst van deze brief duurt het nog 6-8 weken voordat je mag afreizen, in ons geval kom je dan net rond de kersttijd uit. We gaan er eigenlijk vanuit dat ze onze reis in januari plannen, maar misschien is er nog een heeeel klein kansje dat het toch nog december wordt. Heel spannend!!!

18 oktober 2011

Nieuwe fotocamera

Wim heeft sinds kort een nieuw fototoestel en die wordt momenteel goed uitgeprobeerd. Hij staat voor het grijpen en zodra er een gelegenheid is (of niet), dan wordt er driftig geklikt. Zo ook afgelopen zondag, ik was naar de kerk en Wim is nog gaan wandelen met de meiden, uiteraard gewapend met fototoestel. Hij heeft een paar leuke plaatjes geschoten, oordeel zelf.
















Afgelopen zaterdag hadden we bezoek van onze adoptievrienden Ivar en Ingrid met hun kinderen. Het was weer reuze gezellig en zo'n dag gaat veel te snel voorbij. En natuurlijk zijn er foto's gemaakt.












Helaas nog geen bericht uit China. Het is vandaag 11 weken geleden dat we het voorstel kregen, dus we komen wel heel dicht in de buurt van de 3 maanden. Dat is toch wel gemiddeld de periode die je moet wachten op de LOA (= acceptatiebrief uit China). De postbode wordt met open armen ontvangen, laat hem maar komen!


Groeten, Marjan

10 oktober 2011

Jarige Jari

Vandaag was de verjaardag van onze zoon en broertje Jari, feest dus in huize De Jong. Dit hebben we gevierd met de familie ook al is hij helaas nog niet bij ons, in onze gedachten hoort hij er uiteraard helemaal bij.







4 oktober 2011

9 weken na voorstel

We krijgen steeds vaker de vraag: weten jullie al iets meer, wanneer mogen jullie Jari ophalen? Nou, helaas weten we nog helemaal niets. We moeten eerst de LOA ontvangen, dit is de acceptatiebrief uit China. De gemiddelde wachttijd hiervoor is ongeveer 3 maanden en daar komen we nu toch wel in de buurt. Maar een gemiddelde betekent dat de brief eerder kan komen, maar ook later. Dus: gewoon afwachten. De kans dat we dit jaar nog naar China mogen, wordt wel steeds kleiner, we rekenen zelf op januari. We kijken er in ieder geval naar uit ....