26 augustus 2011

Geen nieuwe ontwikkelingen

We zijn nu ruim 3,5 week verder na het mooie telefoontje van onze zoon en broertje. Zijn foto staat te pronken op de kast en iedereen die we tegenkomen laten we trots de foto zien. Wat zouden we graag nu in het vliegtuig stappen om hem op te halen. Met grote regelmaat loop ik in mezelf te denken: wat zou hij nu doen? zou hij al slapen? zijn de verzorgsters lief voor hem?
Je zou het liefst stiekem even om een hoekje kijken. Het is nu wachten op de acceptatiebrief uit China en die verwachten we eerlijk gezegd niet heel snel. Maar zeg nooit nooit. We hopen wel dat we nog voor het nieuwe jaar mogen afreizen. Ondertussen zijn we (oftewel mijn pa) in huis begonnen met de verbouwing van de zolder. Ook heb ik al een paar leuke kleren gekocht voor Jari want dat kon ik echt niet laten.
Wordt vervolgd...

24 augustus 2011

Even lachen

In Nederland hebben we het programma 'Holland's got talent'. Dit programma hebben ze in China ook en je raadt het al: daar heet het 'China's got talent'.

Daar was een allerschattigst meisje die auditie deed, ze kan nl. zingen. Bij mij gingen de tranen over de wangen van het lachen. Kijk zelf maar.

http://www.youtube.com/watch?v=_N7tc4bvJco&feature=related

13 augustus 2011

Vakantie is voorbij

Helaas, de zomervakantie zit erop. We zijn al weer een week thuis en hadden plannen voor nog een paar leuke uitstapjes. Helaas werkte het weer niet echt mee, dus de plannen vielen letterlijk en figuurlijk in het water. Maar, de meiden houden het tegoed.

Het nieuws dat we een zoon hebben is nu wel overal bekend en we krijgen zoveel leuke reacties. Hier op de blog (ook van mensen die we niet kennen) en via de mail, geweldig en hartverwarmend. Op de terugweg van onze vakantie zijn we langs K&T gegaan om de foto's op te halen van Jari: wat is ie leuk en lief!! We mogen de foto niet op de weblog publiceren, we hebben daar zelfs een verklaring voor moeten ondertekenen. Jammer maar het is niet anders.
Toen we thuiskwamen van vakantie had mijn zus al een slinger opgehangen voor het raam en wij hebben zelf gelijk de vlag uitgehangen. We zijn ontzettend blij met hem en kijken uit naar zijn komst!

Op 3 augustus, de dag nadat we gebeld waren door K&T, was het 2 jaar geleden dat we Jorinde in onze armen kregen. Dat kleine en magere meisje uit China is nu 'Hollands welvaren'. Ze is een vrolijke tante en geniet van alles om haar heen. We hebben haar 'hebbesdag' en het nieuws van Jari gevierd bij de plaatselijke Chinees in Groningen.

De vlag met blauwe ballonnen gaat uit











Hoera, we krijgen een broertje




















2 augustus 2011

Een zoon en broertje!!!

De dag begon al goed met een heerlijk zonnetje, maar de dag werd helemaal fantastisch door het telefoontje van Kind & Toekomst: we krijgen een zoon en broertje! We gaan hem Jari noemen.
Ons gevoel is niet te omschrijven, maar we zijn blij, gelukkig en God dankbaar voor dit kindje. We mogen hier verder geen gegevens melden, dus dat zullen we ook niet doen om de procedure niet in gevaar te brengen. Mocht je ons zien of spreken, dan willen we natuurlijk graag alles vertellen.

We moeten nu wachten op de acceptatiebrief die uit China komt en dat kan wel even duren. Soms is dat met 6 weken binnen, maar het kan ook 3 maanden duren. Niemand die hier een zinnig woord over kan zeggen. In adoptieland moet je geduld hebben en dat hebben we in de loop der jaren wel geleerd. De verwachting is dat we eind van het jaar naar onze Jari kunnen en in het slechtste geval wordt het januari.

Groetjes van ons vieren uit een zonnig Groningen,
Marjan.

1 augustus 2011

Vakantie in Groningen

We zijn heerlijk een weekje op vakantie in het Groningse land. Nooit geweten dat het hier zo mooi is. Al die uitgestrekte akkers, de rust, de prachtige en statige boerderijen, we genieten ervan.

Wij hebben een appartement gehuurd op zo'n prachtige boerderij. Er is enorm veel ruimte voor de kinderen om te spelen. Ze hebben allebei een skelter en kunnen over het hele erf heen en weer crossen.

Gister zijn we naar de kerk geweest in Oude Pekela. We hoorden 's avonds dat de predikant van deze gemeente 's ochtends in ons eigen Katwijk was voorgegaan. Bijzonder toch?

De weersvoorspellingen zijn mooi, dus we gaan er nog een paar leuke dagen van maken.

Groetjes van ons 4.