30 juni 2011

Documenten compleet

K&T heeft onze documenten nagekeken en toen bleek dat mijn naam verkeerd stond geschreven op de Beginseltoestemming. Grrr. Ik heb een ij in mijn naam, maar dat kan ook een y zijn. Op mijn paspoort staat een y, dus dan moet het op alle documenten zo geschreven worden.
We hadden alles wel 5x gecheckt en precies de BT is er doorheen gefloept. Dus Justitie maar weer geschreven met een verzoek om een nieuwe te sturen. Eigenlijk wel vreemd dat ik in de systemen niet standaard dezelfde naam heb. De Verklaring omtrent Gedrag (VOG) komt ook bij Justitie vandaan en die hadden het wel goed geschreven. Hoe kan dit? Gebruiken ze bij Justitie niet hetzelfde bestand???
Daar denken we verder maar niet over na, het is inmiddels weer geregeld en K&T doet nu de laatste check. Hopelijk kunnen we volgende beginnen met het legaliseren.

18 juni 2011

Van alles wat

Het is al weer even geleden dat ik een bericht heb geplaatst. Steeds dacht ik 'o ja, blog bijwerken' en steeds kwam het er niet van. Wat kunnen we vertellen:

  • Arm van Jorinde: Bij de vorige operatie is er een pen in haar arm gezet die er op een gegeven moment uit zou moeten komen. Dit kan na 2 maanden zijn, maar het kan ook een half jaar duren. De laatste weken had Jorinde steeds pijnscheuten in haar arm en dat werd steeds erger. Ze kreeg ook een blauwe plek bij haar elleboog en ze wilde die arm niet meer buigen. We hebben toen de controle afspraak een week vervroegd omdat we het niet vertrouwden. Er werden röntgen foto's gemaakt en daarop was duidelijk te zien dat er een zwelling in haar arm zat en die pen drukte daar steeds tegenaan en dat heeft haar pijn gedaan. De pen moest er direct uit, maar omdat ie nog niet door haar huidje heen stak, moest het operatief gebeuren (normaal gebeurt dit poliklinisch). Dat werd dus een spoedoperatie en niet eerst naar huis. Van de poli gingen we gelijk naar de verpleegafdeling, ze kreeg een bed, operatiepak aan, en dan opeens zit je te wachten voor een operatie. Heel raar. Gelukkig was ze redelijk snel aan de beurt, het was inmiddels wel al 18.30 uur. De ingreep en het uitslapen heeft bij elkaar ongeveer een half uur geduurd. En net zoals de vorige keren werd ze goed wakker en had ze nergens last van. Ze heeft op de zaal heerlijk 2 sneetjes brood zitten eten en daarna mochten we naar lekker naar huis, met een gipsen arm. Het gips is er inmiddels ook weer vanaf en ze gaat de arm steeds meer gebruiken. Over 3 maanden pas weer controle, dus even rust.

  • Op 2e Pinksterdag zijn we 's middags naar de Ark van Noach geweest, die ligt momenteel in Gouda. Deze ark is helemaal gebouwd zoals het in de Bijbel staat omschreven, maar dan op de helft van de ware grootte. Een indrukwekkend bouwwerk en erg leuk om te zien. Het zag er precies zo uit als de plaatjes in de kinderbijbel. Binnen in de ark was een speurtocht uitgezet voor de kinderen met allemaal vragen uit de Bijbel. Nou ik kan jullie vertellen dat Jacintha met vlag en wimpel is geslaagd, ze wist vrij veel antwoorden.

  • Adoptieprocedure: we hebben alle documenten verzameld en deze liggen nu bij Kind & Toekomst voor controle. Als dit allemaal in orde is, kunnen we gaan legaliseren en wordt het opgestuurd naar China. Het wordt nu wel spannend, want er is geen pijl op te trekken wanneer je een voorstel krijgt. Soms is het heel snel en soms kan het wel 10 maanden duren. We wachten het af en weten dat we dit (gelukkig) niet in eigen hand hebben, maar we leggen het in Zijn hand.
Verder gaat het hier z'n gangetje en zijn de meiden op school druk met leuke dingen, je kan zien dat het einde van dit schooljaar nadert. Sportdag, schoolreisje, juffenfeest, het houdt niet op. Nog 2 weken en dan mogen ze gaan genieten van hun welverdiende vakantie.


De ark

Jacintha gaat op schoolreis

Lekker ijsje eten bij omaMet de WC-rol houder kan ik zelf bij de lichtknop, hoezo slim?