21 maart 2011

Jorinde 4 jaar

Wat een feest, Jorinde is zondag 4 jaar geworden. Zaterdag hebben we het gevierd en uiteraard is ze erg verwend met kadootjes. Ook heeft ze heel veel kaarten gehad, iedereen bedankt, ze staan te pronken op de schoorsteen.

Ze gaat nu naar school en dat gaat erg goed. Twee weken geleden mocht ze een ochtend oefenen en toen heeft ze erg gehuild bij het afscheid. Maandagochtend op bed begon ze ook onbedaarlijk te snikken toen ik zei dat ze naar school mocht. Ik bereidde me al voor op een moeilijk afscheid, maar dat was helemaal voor niets. Bij school haalde ik haar van de fiets en nog voordat ik het sleuteltje uit het slot had, liep ze al op het schoolplein met een glimlach. In de klas hield ze me wel stevig vast, maar na 5 minuten kon ik gewoon afscheid nemen. 's Middags ging ze weer opgewekt naar school met een krant. Waarom een krant vraag je je af? Ze had al een briefje mee gekregen dat ze bezig zijn met de letter K en dan mogen de kinderen iets mee nemen voor de lettermand. Tijdens het eten kwam Jacintha op het idee van een krant, die begint tenslotte met de letter 'k'. Dus naar school met een krant. Jorinde heeft nog moeite met praten, maar als ik dit zo zie op de eerste schooldag, dan denk ik: ze komt er wel!




15 maart 2011

We zijn thuis

Jorinde ligt weer te slapen in haar eigen bedje, heerlijk. Ze had een goede nacht gehad in het ziekenhuis, wel af en toe wakker omdat ze medicatie kreeg, maar verder heeft ze goed geslapen.
En Wim heeft daardoor ook redelijk kunnen slapen. Omdat Jorinde geen morfine nodig heeft gehad, betekende dat vanochtend al groen licht om naar huis te gaan. Zo snel had ik het niet verwacht, ik ben ze gelijk gaan halen toen Jacintha naar school was.
Behalve die enorme kluit gips om haar armpje (tot bijna aan haar oksel), is er verder niets aan haar te merken dat ze gister een operatie van ruim 3 uur heeft ondergaan. Ze is vrolijk en opgewekt, ze eet en drinkt goed en probeert gewoon te spelen zover als dat lukt.
Tot slot nog een paar foto's van gister:

Klaar maken voor de operatie





In de lift naar de OK, mama moest hier afscheid nemen




Vlak na de operatie


14 maart 2011

Operatie geslaagd

De titel van deze blog zegt al genoeg, de operatie is gelukkig goed gegaan en de arts is tevreden over het resultaat. Zoals hij het kort omschreef: haar handje staat recht in de goede positie t.o.v. de arm, pezen en spieren zijn verlegd en er is ook een stukje huid verplaatst van de ene naar de andere kant. Hij vertelde er wel bij dat de pezen slecht zijn en dat 2 vingers waarschijnlijk heel stijf zullen blijven.
Hoe het ging vandaag: vanochtend moesten we ons om 11 uur melden in het Sophia en we waren er ruim op tijd. Zo rond 11.15 uur kwam de verpleegkundige ons ophalen en bracht ons naar de kamer waar Jorinde's bed stond. We hadden nog niet eens onze tas neergezet of er kwam al een verpleegkundige melden dat ze naar boven mocht voor de operatie. Dat ging dus lekker vlot. Het ritje door de gangen op zo'n groot bed blijft een feestje, haar gezichtje glunderde, er was totaal geen spanning te vinden bij haar. Wim is mee gegaan, hij mocht helemaal mee tot in de operatiekamer, daar is ze onder narcose gebracht. Het infuus inbrengen ging weer super, ze gaf geen kik. Om 12.00 uur is de operatie begonnen en dat duurde tot 15.15 uur. Wim zou ook naar de uitslaapkamer gaan, maar hij heeft mij laten gaan (die lieverd). Hij zag wel dat ik zat te popelen om bij Jorinde te zijn. Ze heeft nog heerlijk 20 minuten liggen snurken voordat ze wakker werd. Ze deed haar oogjes open en de verpleegkundige zei gelijk: neem haar maar op schoot. Dat hoefde ze geen twee keer te zeggen. Ze was behoorlijk suf, maar ze vroeg wel gelijk om drinken. Een beker limonade ging in 1x naar binnen. Daarna mochten we al snel naar de zaal. Ze heeft totaal geen last van de narcose, zelfs de warme maaltijd na een half uurtje smaakte haar prima. Gelukkig maar, we zijn dankbaar dat het tot zover zo goed gaat.
Nu ben ik thuis bij Jacintha en Wim blijft bij Jorinde. Hij vertelde net dat ze van het infuus af is en nog geen morfine nodig heeft gehad. Nu maar hopen dat ze een beetje goed slapen vannacht, want dat valt niet mee op een ziekenhuiskamer. Als het zo blijft gaan, mag ze morgen naar huis. Wordt vervolgd....

11 maart 2011

Afscheid peuterspeelzaal

Ook dit kleine meisje wordt groot, afgelopen dinsdag heeft Jorinde afscheid genomen van de peuterspeelzaal. Jammer hoor (althans dat vindt mama) want straks gaat ze de hele week naar school en daar moet ik nog even aan wennen. Ze is thuis zo makkelijk en gezellig, dat ze van mij nog wel een tijdje thuis mag blijven. Maar goed, als je 4 bent ga je naar de basisschool, dus dit dametje gaat ook. Gister mocht ze een ochtend oefenen in de nieuwe klas (grote klas zoals ze zelf zegt), maar dat viel haar wel moeilijk. Ze heeft erg gehuild toen papa weg ging en dat duurde wel een half uurtje, daarna keek ze een beetje de kat uit de boom. Gelukkig kwam ze aan het einde van de ochtend wel enthousiast naar buiten aan de hand van de juf. Jacintha vindt het in ieder geval wel erg leuk dat haar zusje nu ook bijna naar school mag.

We gaan ons eerst voorbereiden op de operatie die a.s. maandag gaat gebeuren. Eindelijk gaat het apparaat van haar arm af, daar kijken we naar uit. Het resultaat zullen we voorlopig niet zien, want ze gaat 6 tot 8 weken in het gips. Wordt vervolgd....

2 zusjes, 1 DS


Voorpret bij het klaarmaken van de traktatie

Op het schoolplein



4 kaarsjes uitblazen




Op de verjaardagstoel met de trommel


Groeten,
Marjan