9 februari 2010

Middagje uit

Afgelopen zaterdag hadden we een hele gezellige middag. We waren met 6 gezinnen uit ons dorp op stap die ook Chinese/Taiwanese kinderen hebben. De kinderen hebben enorm genoten en konden zich lekker uitleven in de Bubbel Jungle. In het begin was het nog even aftasten, maar al snel was het ijs gebroken. De ouders hadden alle tijd om bij te praten, de tijd is omgevlogen.
Na het spelen zijn we gaan eten in Leiden en dat was ook heerlijk. Kortom: dit was voor herhaling vatbaar dus dat gaan we zeker vaker doen. Eerst wachten we in spanning af wanneer Arjen en Lieneke naar China mogen op hun zoontje Sem op te halen. Daarna hopen we dat Nico en Gerlinde snel hun voorstel krijgen. De procedure gaat momenteel vreselijk langzaam, maar ze zijn nu echt bijna aan de beurt.






















3 februari 2010

6 maanden geleden...

Deze week is het precies 6 maanden geleden dat ons gezinnetje werd uitgebreid met een prachtige dochter. Wat vliegt de tijd! In Hangzhou mochten we haar in onze armen sluiten en nu is ze al weer een half jaar hier. Mensen vragen het nog regelmatig aan ons: is ze al helemaal gewend? Nou, daar kunnen we volmondig ja op zeggen. Jorinde was en is nog steeds een heel vrolijk meisje. Ze wordt een kleine peuterpuber en zegt de hele dag NEE. Dat ze uiteindelijk wel JA bedoelde maakt niet, we zeggen gewoon bij voorbaat nee.

Bij de overdracht was Jorinde toch wel een mager en schriel meisje. Ze is nu echt aan het aansterken, in gewicht neemt ze behoorlijk toe. Ze groeit niet heel hard in de lengte, maar in dit halfjaar is ze toch wel een paar centimeter gegroeid.

We hebben bericht gekregen dat Jorinde vanaf 2 maart naar de peuterspeelzaal mag. Ze snapt nog niet wat dat inhoudt, maar daar komt ze wel achter. Hopelijk gaat ze het leuk vinden.

Morgen hebben we nog een leuk uitje met 6 stellen uit Katwijk en Rijnsburg met Chinese kinderen en 1 Taiwanees jongetje. Daar hebben we erg veel zin in. Een stel wacht nog op een voorstel en een stel heeft een voorstel en wacht nu op de afreisdatum. Genoeg stof om over te praten als de kinderen lekker aan het ravotten zijn in de Bubbel jungle. Foto's hiervan komen uiteraard op de weblog.

De eerste foto van Jorinde











En dit is ze nu