10 januari 2010

Een nieuw jaar

Inmiddels zit de eerste 'gewone' week in het nieuwe jaar er op en zitten we weer in ons normale ritme. De feestdagen en de vakantie waren trouwens heerlijk. Geen last van een wekker, we konden doen waar we zin in hadden, de dagen zijn omgevlogen. We hebben geluierd, uitgerust, bezoekjes afgelegd waar we al een tijdje niet meer geweest waren en in huis wat klusjes gedaan.

Dit jaar zal er een start worden gemaakt met de behandeling van Jorinde. Ze heeft een radius dysplasie aan haar rechterarm, ze mist haar spaakbeen en duim, haar onderarm is erg kort en haar polsje staat meer dan 90 graden naar binnen gedraaid. Rond de zomer kunnen we een oproep verwachten van het Sophia Kinderziekenhuis. De details zullen we jullie besparen, maar in het kort komt het hier op neer: eerst wordt er een apparaatje aan haar arm bevestigd met een systeem om de weke delen zoals spieren, pezen en weefsels op te rekken. Als dat voldoende is opgerekt gaan ze haar polsje recht zetten. Daarna kan er van haar wijsvinger een duim worden gemaakt. Als laatste is er een mogelijkheid om haar onderarm nog te verlengen.

Het is sneller geschreven dan gedaan. Dit wordt een traject van jaren met alle revalidatie die erbij komt kijken. Maar we zijn blij dat de mogelijkheden er zijn om dit te kunnen laten doen en gaan dit traject graag in met onze kleine meid.

Tot slot een paar foto's van onze 2 prachtige Chinese meiden (Rob, bedankt voor de foto's).

Groeten van ons 4.