31 juli 2009

Nieuwe Blog (deze werkt niet vanuit China)

Lieve allemaal in Nederland,
We zijn veilig en wel aangekomen in Beijing na een lange en vermoeiende vlucht.
Toen we op de hotelkamer waren, wilde we de weblog gelijk bijwerken, maar dat lukt niet vanuit Beijing.
We hebben nu een nieuwe blog aangemaakt waar jullie ons kunnen volgen:

www.wimaja.ikneemmee.nl/zusjevoorjacintha

Groetjes,
Wim, Marjan en Jacintha

29 juli 2009

We gaan!

Vandaag ons laatste berichtje vanuit huis. De volgende zal hopelijk uit Beijing komen. Het is nu wachten op onze zwager en schoonzus die ons gaan wegbrengen naar Schiphol. We hebben er zin in en kijken met spanning uit naar de ontmoeting met Jorinde.

Tot binnenkort vanuit het mooie China!
Groetjes,
Wim, Marjan en Jacintha

28 juli 2009

Laatste avondje thuis

Vanavond was het laatste avondje met z'n drieen in ons eigen huis. Morgenavond hopen we in het vliegtuig te zitten, op weg naar Jorinde. Jacintha heeft de laatste dagen iedere avond een stickertje mogen plakken en vanavond dan eindelijk de laatste. De spanning stijgt nu toch wel naar grote hoogte. De koffers zijn al gepakt, daar hebben we geen zorgen meer over.

Het is heel fijn om te weten dat er zoveel mensen met ons meeleven. Op allerlei manieren weten jullie ons te vinden om ons een goede reis te wensen en dat voelt heel goed. Op straat, via email, berichtjes op de weblog, kaartjes, telefoontjes, thuis, het is geweldig. We gaan echt ons best doen om elke dag een klein verslagje te schrijven en natuurlijk ook foto's te plaatsen.

24 juli 2009

Afreisgesprek + reisschema

Vanmiddag hadden we het afreisgesprek bij K&T in Halle. Het was erg leuk om de mensen te ontmoeten waar we mee gaan reizen. Een aantal van hen hadden we al leren kennen via internet en vandaag konden we 'live' met elkaar kennis maken. We vertrekken in totaal met 12 echtparen naar Beijing en dan waaiert iedereen uit over heel China. Wij gaan als enige naar de provincie Zhejiang.












Ons reisschema
29 juli: vertrek naar Beijing met vlucht CZ346 om 20.55 uur

30 juli: aankomst Beijing om 12.40 uur (Chinese tijd). We overnachten hier in het Comfort Suite Hotel.

31 juli: we vliegen naar Hangzhou, hoofdstad van Zhejiang, met vlucht FM2287 om 08.20 uur. We komen daar aan om 10.00 uur. We verblijven in het Lake Side Hotel.

1 en 2 augustus zijn vrije dagen.

3 augustus: vandaag krijgen we Jorinde bij het Civil Affairs Bureau. Daarna vindt de registratie plaats van de adoptie. Vervolgens gaan we naar de notaris.
Na dit officiele gebeuren reizen we met een touringbusje naar Wenzhou, de geboorteplaats van Jorinde. Dit is een reis van ongeveer 4 uur. We overnachten in het Dynasty Hotel in Wenzhou.

4 augustus: paspoort aanvragen en daarna de stad bezichtigen. Vervolgens reizen we met de touringbus weer terug naar Hangzhou, naar het Lake Side Hotel.

5 augustus: vrije dag.

6 augustus: een halve dagtour naar West Lake.

7 augustus: vandaag krijgen we de documenten en het paspoort van Jorinde.

8 augustus: we vliegen terug naar Beijing met de CA 1596 om 12.00 uur, aankomst Beijing om 14.00 uur. We verblijven de rest van deze week weer in het Comfort Suite Hotel.

9 augustus: uitstapje naar de Grote Muur (Mu Tian Yu).

10 augustus: een vertegenwoordiger van de groep gaat samen met de gids naar de Nederlandse Ambassade om visa te regelen en documenten te laten legaliseren.

11 augustus: in de middag krijgen we het visum voor Jorinde.

12 augustus: terugvlucht naar Amsterdam met de CZ 345 om 14.20 uur. We landen om 18.35 uur (Nederlandse tijd) weer op Nederlandse bodem.

Zoals jullie zien is het een druk programma, maar we zien er naar uit om dit te gaan beleven en Jorinde in onze armen te sluiten.
We gaan nu aftellen!

Groeten van ons 3 (bijna 4)

15 juli 2009

Hier is ze dan, onze Jorinde

Mogen we aan jullie voorstellen: onze dochter en zusje Jorinde Wu Shan Jie. Jorinde is geboren op 20 maart 2007 en ze woont momenteel in het Social Welfare Institute in Wenzhou, provincie Zhejiang.














Eindelijk hebben we de bevestiging gekregen dat we naar China mogen afreizen. We vertrekken op woensdag 29 juli en hopen op 12 augustus in gezondheid met z'n vieren thuis te komen.

We zijn dolgelukkig dat er aan het wachten nu bijna een einde is gekomen en dat wij haar mogen verwelkomen in ons gezin.

4 juli 2009

Voorlopige reisdatum!

Eindelijk was daar vandaag de langverwachte proforma rekening van het reisbureau (en dat is een hele pittige). De voorlopige vertrekdatum is vastgesteld op 31 juli. Het kan zelfs nog eerder, want in de meeste gevallen ligt de daadwerkelijke afreisdatum vóór deze proforma datum.
Via internet hebben we al een aantal stellen leren kennen waar we waarschijnlijk mee gaan reizen en een aantal van hun hebben als datum 24 juli. Dus wie weet...
We beseffen dat het allemaal toch al veel sneller gaat dan verwacht, maar hoe eerder we naar China mogen hoe liever het ons is!!

Als afsluiter van dit berichtje een klein filmpje. We hebben pas de racebaan van papa weer opgezet na een hele lange tijd. Jacintha vond dit reuze leuk en de spanning loopt hoog op...