27 juni 2009

Rondje Den Haag, visum en een prik

Gister zijn we naar Den Haag geweest om onze aangepaste beginseltoestemming te laten legaliseren en ons visum aan te vragen. Gelukkig weten we inmiddels de weg daar in de stad, want het is niet de eerste keer dat we dit rondje moesten maken. De eerste stempel gingen we bij het ministerie van Justitie halen. De ambtenaar keek niet eens wat ze ging stempelen, ze plakte er een sticker op, stempeltje, handtekening, betalen en klaar. Dit was 2 minuten en we stonden weer buiten. De volgende bestemming was het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook hier was het een fluitje van een cent, stempeltje, betalen en weg wezen. Nu werd het spannend, want de laatste halte was de Chinese Ambassade. We hadden al van anderen gehoord dat ze tegenwoordig tot buiten in de rij staan en dat het erg lang duurt. En inderdaad, we mochten achter in de rij aansluiten en die rij stond nog buiten het hek. De deuren waren gesloten, af en toe mochten er een aantal naar binnen. We waren er om 10.15 uur, dat is dus al aan de late kant. De ambassade gaat om 12.00 uur sluiten en of je nu al een nummertje hebt of niet, het luikje gaat gewoon dicht en dan moet je de volgende dag maar terugkomen. Maar het is gelukt, om 11.30 uur stonden we weer buiten. Volgende week kunnen we de gelegaliseerde BT en de paspoorten met visum weer ophalen.

's Middags hadden we nog iets 'leuks' op het programma staan, namelijk de inenting halen bij de huisarts. Jacintha had heel veel praatjes toen we op de fiets naar de praktijk reden, maar eenmaal bij de assistente werd het snel minder. Eerst moest mama maar de prik krijgen. Jacintha kroop helemaal weg achter Wim z'n been. Daarna was de beurt aan Wim en Jacintha bekeek het met een paar angstige oogjes. Het was ook zo'n grote naald! Maar toen was het haar beurt. Ze wilde niet op de kruk zitten, dus heb ik haar op schoot genomen. Ze zag de naald komen en begon heftig te spartelen en probeerde weg te komen. We hebben haar uiteindelijk wel in bedwang kunnen houden zodat de assistente haar werk kon doen. Jacintha schreeuwde de hele boel bij elkaar, ik denk dat ze het 5 straten verderop konden horen. Waarschijnlijk heeft ze door het schreeuwen niet eens gevoeld dat de naald in haar arm ging. Maar goed, wij hebben onze vaccinatie gehad en kunnen weer iets van ons lijstje afstrepen.

Verder hebben we niets te melden over de procedure. We hadden gehoopt dat we deze week de rekening zouden krijgen van de tickets, dan wisten we een voorlopige reisdatum. Helaas is die niet gekomen. Misschien volgende week....

Tot slot nog een paar foto's van onze schattebout.


17 juni 2009

Nog geen reisdatum

Hallo allemaal,

Even een korte update uit huize De Jong, er is namelijk niet veel nieuws te melden over de procedure. We hebben vandaag wel de rekening van K&T gehad en uitgebreide informatie over de dingen die we mee moeten nemen naar China. Ook zat er een document bij, de zogenaamde Statement Approval. Dit document moeten we laten legaliseren bij Justitie, ministerie van Buitenlandse Zaken en als laatste bij de Chinese Ambassade. Als we daar toch zijn, gaan we gelijk ons visum aanvragen. Dat wordt dus weer een Rondje Den Haag.
In de brief van K&T stond ook dat we binnenkort een rekening kunnen verwachten voor de tickets, dus achter de schermen gebeurt genoeg om alles te regelen voor ons. Nu nog een reisdatum! Jullie begrijpen dat we daar met spanning op zitten te wachten. We gaan er nog steeds vanuit dat we begin augustus kunnen afreizen (als de Mexicaanse griep geen roet in het eten gooit). De ervaring leert dat je 6-8 weken na de LOA weg kan en die hebben we nu al 2 weken geleden ontvangen. Zo langzaam maar zeker komt de reis steeds dichterbij.
Het kamertje van Jorinde gaat al aardig opschieten. Alleen de muren krijgen nog een lik verf en dan is het al klaar en kunnen we gaan inrichten. De meubeltjes waren nog zo goed als nieuw, dus die hoeven we niet te vervangen. Met een andere inrichting en andere kleuren, wordt het toch een hele nieuwe kamer. Ze kan komen hoor, onze nieuwe spruit!

Wat we nog vergeten waren op de weblog te zetten: onze buurvrouw en haar dochter Jacqueline hebben een prachtige taart voor ons gebakken toen we het voorstel hadden gehad. Kijk maar eens op de foto, de banketbakker kan het niet beter doen. Heel erg bedankt, hij was heerlijk!

Tot zover maar weer, groeten van ons 3.


4 juni 2009

De LOA is al binnen!

Wat is er in een week tijd veel gebeurd. Nadat we het voorstel hebben gekregen zijn we overspoeld met reacties. We kregen kaarten, mailtjes, berichten, telefoontjes, mensen bij school en op straat die ons feliciteerden, kortom het was enorm. Iedereen ontzettend bedankt, het voelt als een warm welkom voor ons meisje.
..
Gister kregen we de foto's van Jorinde en wat is ze mooi! We waren op slag verliefd en ze is nu al niet meer weg te denken uit ons gezin. Jacintha vond het geweldig om haar zusje eindelijk te zien en was helemaal door het dolle. Het enige wat ze riep was: m'n zusje, m'n zusje.
Vanavond toen ik haar op bed had gelegd zei ze: ik ga ervan dromen dat we Jorinde gaan halen in China. Dan smelt je toch!
..
Vandaag was er weer een verrassing die de postbode kwam brengen: de LOA. Voor degenen die niet zo thuis zijn in adoptieland: dit is een officieel Chinees document dat de adoptie akkoord is.
Wij hadden erop gerekend dat we hier wel eens 2 á 3 maanden op moesten wachten, want dat is zo'n beetje de wachttijd voor dit document. Maar omdat onze papieren al zo lang in China liggen, kon het wel eens sneller gaan. Dat is nu dus gebeurd en daar zijn we héél blij mee.
K&T had gezegd dat we ongeveer in september mochten afreizen, maar omdat de LOA nu al binnen is, kan het wel eens eind juli worden dat we al in het vliegtuig zitten. Het kan ons niet snel genoeg gaan om Jorinde voor altijd in onze armen te sluiten.

We zouden heel graag een foto van Jorinde op de weblog plaatsen, maar daar moeten jullie nog even op wachten. Als je Wim of mij ziet, vraag er gerust naar want we hebben haar vanaf nu altijd bij ons. Zodra het mag, zetten we haar foto op de weblog. Hou de site dus maar goed in de gaten.

Hartelijke groeten van ons 3.
..