20 april 2009

Zwemles groepje 2

Jaja, onze kanjer is op zwemles bevorderd naar groep 2. Ze kwam heel trots met het briefje in haar hand op me afrennen om te vertellen dat ze naar groepje 2 mag.

Inmiddels heeft ze 1 les gehad bij de nieuwe juf en dat was ook gelijk een kijkles. Met fototoestel in de hand zaten wij op het bankje te kijken naar de capriolen van Jacintha. Ze moest voor het eerst duiken. Zou ze durven? Voor degenen die nog niet kunnen duiken, op het filmpje zie je een instructie van een 4 jarig meisje die het even voordoet. Ze dook er met zo'n gang in, dat de juffrouw even moest kijken waar ze gebleven was.


Start Koninginnefeest

Afgelopen vrijdag is in de wijk waar we wonen al een start gemaakt met de festiviteiten voor het Koninginnefeest. De kinderen mochten een ballon oplaten met een kaartje eraan met hun naam en adres. Vorig jaar kreeg Jacintha het kaartje terug, dat was in Duitsland gevonden. De wind stond nu de andere kant op en alle ballonnen gingen richting zee. Als het kaartje terugkomt, dan zal het uit Engeland moeten zijn, maar volgens mij sneuvelt de ballon ergens boven de Noordzee.
Nog maar niet tegen Jacintha vertellen...

Zaterdagochtend waren er spelletjes voor de kinderen, dat is natuurlijk groot feest. De luchtkussens zijn favoriet, zeker bij Jacintha, maar de rest was ook erg leuk.

Eerst nog voorzichtig naar beneden:

De tweede keer neem je gewoon een enorme sprong.

Zaklopen met schoolvriendje Jaco


13 april 2009

2e Paasdag

Op een feestdag zoals vandaag wil je niet de hele dag binnen zitten, dus dat hebben we dan ook niet gedaan. We zijn gezellig met Jan en Janie en de kinderen naar de kinderboerderij en speeltuin Groenendaal in Heemstede geweest. Jacintha heeft lekker met haar vriendinnetjes Valerie en Béyanca kunnen ravotten en de papa's en mama's hebben alle tijd gehad om te kletsen. Een kleine foto impressie van deze geslaagde middag.


Mam, hij eet m'n veter op


Wat is dit lekker!


V.l.n.r. Béyanca, geit, Jacintha, Valerie


Zeg 's AAA


Hop paardje hop


Treintje komt zo


Op de familieschommel


Hoger!!

6 april 2009

Van alles wat

Nog geen telefoontje gehad van Kind & Toekomst, dus daar gaan we het nu niet over hebben.
Wat is er wel te vertellen van de afgelopen 2 weken?

We hebben een brief naar Justitie gestuurd met het verzoek om verlenging van de beginseltoestemming (BT). Onze BT is geldig tot augustus 2009, maar we willen geen enkel risico lopen dat we te laat zijn met de aanvraag. Want te laat aanvragen, betekent simpelweg dat je helemaal overnieuw kan beginnen met de procedure! En je moet minstens 3 maanden van te voren hiermee beginnen. Justitie heeft al laten weten dat de RvK in Rotterdam is gevraagd een aanvullend gezinsonderzoek bij ons te doen. Een paar maanden geleden zaten we ook al bij de Raad, omdat ons gezinsrapport aangepast moest worden omdat we voor een special need kindje willen gaan. Misschien hoeven we daarom nu niet al weer. En is het wel zo, dan gaan we weer gezellig op gesprek. We doen er tenslotte alles voor om nog een kindje uit China te mogen krijgen.

Verder zijn we al aardig opgeschoten met de kamer van Jacintha. Het glasvezelbehang zit op de muur en dat ging super. We hebben het grotendeels samen gedaan en geen ruzie gemaakt! Wim heeft ondertussen al twee muren lichtroze geverfd en het ziet er nu al gezellig uit. Nu nog de laatste 2 muren donker roze verven en de plinten verven. Als we in dit tempo doorgaan, zijn we eind van de week klaar. Dat moet ook eigenlijk wel, want op 20 april wordt de vloerbedekking gelegd.


In het vorige berichtje heb ik geschreven dat Jacintha niet van knutselen houdt, gisteren zat ze heerlijk te verven aan de tafel. Ik had 2 plastic eieren gekocht en die hebben alle kleuren van de regenboog gekregen. Toen de eieren klaar waren, was de verf nog niet op. Daar had ze wel een oplossing voor, dan ga je gewoon verder verven op een blaadje. Het resultaat hangt nu in de kamer en staat hier op de weblog.


Dat was het weer voor nu. Tot later.

Groeten van Wim, Marjan en Jacintha